Módosításra került a 6700/2187-2/2023 számon kiadott Rodent Stop illetve a 6700/1746-2/2023 számon kiadott Pocok Tox MAX klórfacinon hatóanyagú rágcsálóirtó szerek szükséghelyzeti engedélye.

 A felhasználási dózis az alábbiak szerint került módosításra:

Felhasználható:

  • mezei pocok által veszélyeztetett szántóföldi kultúrákban, kertészeti kultúrákban, gyep területeken, ruderáliákon, erdőfelújításokban és csemetekertekben járatkezeléssel 6-10 g/járat dózisban, maximum 10 kg/ha mennyiségben.
  • a fentiektől eltérően, rendkívül erős mezei pocok fertőzöttség esetén, szántóföldi kultúrákban, kertészeti kultúrákban, gyep területeken, ruderáliákon, erdőfelújításokban és csemetekertekbenamennyiben a mezei pocok fertőzöttség mértéke eléri vagy meghaladja a 20 lakott járat/100 m2-t, járatkezeléssel 6 g/járat dózisban, maximum 12 kg/ha mennyiségben.

Ezúton hívom fel figyelmet, hogy a határozatok további előírásai változatlanul fennállnak!

A kezelés kizárólag növényorvos felügyeletével történhet. A táblán a lakott járatok számát előzetesen fel kell mérni. A lakott járatok számát, valamint a terület és a tervezett kezelés információit adatlapon rögzíteni kell. A növényorvos által kitöltött adatlapot a területileg illetékes vármegyei kormányhivatalban jóvá kell hagyatni.

A készítmény kizárólag a területileg illetékes vármegyei kormányhivatal jóváhagyásának (adatlap) birtokában vásárolható meg. A kezelések csak az illetékes élelmiszerlánc-felügyeleti szerv által jóváhagyott területeken hajthatók végre.

Dokumentumok letölthetők itt:

Pocok Tox Max_ Kertészek kisNagy Áruháza Kft _hivatalból mód_20231030VV_alairt

Rodent Stop_Albensis hivatalból mód_20231030VV_alairt

BEJELENTŐ LAP: Adatlap Magyarországon szükséghelyzeti engedéllyel rendelkező növényvédő szer felhasználásának termelői regisztrációjához (1)